Tantra, Sanskritçe "uzamak" anlamına gelen "tanoti" ve "özgürleştirmek veya özgürleştirmek" anlamına gelen "Trayati" kelimelerinden gelir. Dolayısıyla Tantra kelimesi temel olarak kavrayış sınırlarını genişletmek ve maddi dünyadan manevi bilgi ve kurtuluş elde etmek anlamına gelir. Tantra'nın temel ilkesi, benliğin birliği veya dünya ile birlik içinde olmak gibi çeşitli biçimlerde ifade edilebilen birliktir.

Tantra'nın Tarihi

Budistler çoğunlukla Vajrayana Budistleri, her zaman tantrik uygulamaların dünya tarihinde Buda tarafından açıklandığını söylemişlerdir. Bir de efsaneyle örtüşen bir hikaye var; Onlara göre, bir kral bir keresinde Gautama Buddha'ya yaklaşmış ve kral olmanın sorumluluklarının, doğuştan gelen hakkını terk etmesine ve bir keşiş olarak ruhsal yolculuğuna başlamasına izin vermediğini itiraf etmiştir. Ayrıca, ayrıcalıklı bir konumda olduğu için sürekli olarak her türlü ayartma ile çevrili olduğundan ve eğer seçerse aydınlanma yolunu daha da zorlaştırdığından şikayet etti. Takipçilerine göre Buda, kral Tantra'ya fiziksel zevklerini aşkın bir kavrayış biçimine dönüştürmesini sağlamayı öğreterek yanıt verdi. O zamandan beri, Mahayana Budizminin her iki Çince versiyonu günümüze kadar ulaşmıştır.

Tantra Yogası

Tantra 'nın anne, yoganın ise oğul olduğuna inanılan tantrik ilkelerin teknik uygulaması olduğu söylenir. Diğer bir deyişle yoga, Tantrik pratiğin pratik ve metodik ifadesidir. Yoga yaparak, bir kişi daha yüksek bir maneviyat durumuna ulaşmak için evrensel enerjilerle kasıtlı bir rezonans durumuna girebilir. Bir kişi Hatha, Mantra veya başka bir Tantrik uygulama kullansa da, bu enerjilerle çalışmanın ana odak noktası, bireyin kendilerini iyi dengelenmiş, ruhları olumsuz düşüncelerden arınmış, dolayısıyla saf enerjinin yollarını temizleyerek iyi dengelenmiş varlıklara dönüştürmesidir. Nadis” ile birlikte “Çakralar” olarak da bilinen enerji merkezleridir bunlar.

Shiva ve Shakti kimdir?

Tantra'yı ve ruhsal birliğe ulaşma kavramını tartışırken, eski Hindu sembolizmi içinde hem eril hem de dişil arketipleri temsil eden hem Shiva'yı hem de Shakti'yi dahil etmek gerekir. Erkeği temsil eden Shiva saf bilinç iken, kadın Shakti ise yaratmanın yegane gücüdür. Bu, fiziksel dünyada kendini göstermeden önce temelde onun düşünce gücüyle birleşen enerji olduğu anlamına gelir.


Hareket kabiliyeti kısıtlı olan daha deneyimli bir çiftseniz, Tantra Koltuğu'nun sağlayacağı rahatlığı ve desteği çok takdir edeceksiniz. .